P - Kuld 2007, klik her. R-Kuld 2010, klik her   S-kuld 2013 klik her T - kuld 2016 klik her U - kuld 2018 klik her  

 

dalmatinerhvalpe

planlægges først i 2021

Hvalpe fra kennel Friheden opdrættes efter Dansk Kennel Klubs etiske anbefalinger og Dansk Dalmatiner Klubs regler og anbefalinger.

Med hvalpene følger: Skriftlig vejledning til hvalpens første tid i sit nye hjem.  Hvalpemappe med udførlig vejledning om det, som er særligt vigtig for dalmatinere, vejledning om foder, motion, alene hjemme, lidt om opdragelse og træning, sygdomme m.m.. DKKs Basis Plus stamtavle, hvor alle sundhedskrav er opfyldt, DKKs købsaftale og garanti, chipmærkning, registrering i Dansk Hunderegister, vaccination, sundhedsattest, høretest, ormekur, foder til den første tid, ½ års gratis medlemskab af Dansk Dalmatiner Klub samt livslang støtte og vejledning fra opdrætter, hvis det ønskes.

 

 

Alle hvalpe fra 2018 - U-kuldet - er nu rejst til deres nye familier

Hvis I er interesserede i en hvalp fra vores kennel eller bare overvejer på et tidspunkt at få en lille dalmatinerhvalp i huset, er I hjertelig velkomne til at kontakte os.  Vi svarer meget gerne på spørgsmål angående dalmatineren generelt og naturligvis også angående vores eget planlagte kuld.

I er meget velkomne til at blive skrevet op som interesserede, og så vil vi sørge for at holde jer orienteret om vore fremtidige hvalpeplaner pr. mail.  (Det er naturligvis helt uforpligtende for jer).  I kan selvfølgelig også følge med her på siden, og vi har også en facebook-side, hvor der især vil komme mange billeder. 
Besøg siden, og lær os lidt bedre at kende på Facebook: Dalmatiner - Kennel Friheden

 

Hvis I allerede nu søger en dalmatinerhvalp: Se på Dansk Dalmatiner klubs hvalpesliste: www.dalmatinerklubben.dk

 

5½ uge gamle hvalpe fra U-kuldet

 

 
Frihedens Prins Unico - Tramp    

 

 
Frihedens Uhadada - Koda    

 

 
Frihedens Prince Unicorn - Mathi    

 

 
Frihedens Ultravox - Mister    

 

 
Frihedens Ull - Louis    

 

 
Frihedens Unlimited - Vitello    

 

 
Frihedens Prinsesse Ulriche - Pixie    

 

 
Frihedens Prinsesse Unica - Evy    

 

 
Frihedens Upsadaisy - Perle    

 

 

 
 
Fodring kræver næsten høreværn

 

Nu er hvalpene født.

 

på dette videoklip er de 2 dage gamle, og er blevet mærket med en stump hæfteplaster med nummer på, så vi kan kende dem fra hinanden.

Her er hvalpene 9 dage gamle og får klippet negle for første gang

 

 

 

 

 

 

Hvalpe - rejseklare ca. 1. marts 2018

Vi forventer hvalpe efter vores tæve, DKCH Frihedens Szarina (Pixel) og en svensk hanhund, Botnicus Fast And Furious (Maddox).  Forventet hvalpefødsel nytårsdag, og hvalpene vil derfor være rejseklare i uge 9.

Hvis I er interesserede i en hvalp fra vores kennel eller bare overvejer på et tidspunkt at få en lille dalmatinerhvalp i huset, er I hjertelig velkomne til at kontakte os.  Vi svarer meget gerne på spørgsmål angående dalmatineren generelt og naturligvis også angående vores eget kuld.

I er meget velkomne til at blive skrevet op som interesserede, og så vil vi sørge for at holde jer orienteret om "projektets" fremskriden pr. mail.  (Det er naturligvis helt uforpligtende for jer).  I kan selvfølgelig også følge med her på siden, og vi har også en facebook-side, hvor der især vil komme mange hvalpebilleder. 
Besøg allerede siden nu, og lær os lidt bedre at kende på Facebook: Dalmatiner - Kennel Friheden
 
Hvalpenes far: Botnicus Fast And Furious (FICH WW-14 Gracilis Masterpiece x INTCH Botnicus Crown Jewel) kaldes i daglig tale Maddox. Han er hørestestet +/+ og HD-fotograferet med status A og A:0.  Han er en sød og venlig ung hund, som vi synes passer rigtig godt til vores Pixel - ellers havde vi nok ikke rejst 2000 km i tog for at besøge ham hos ejer, Lina Nordmark, i det allernordligste Sverige.   Hvalpenes mor:  DKCH Frihedens Szarina (CH Udarny Blues S Nevskih Ostrovov x CH Frihedens Regina Royale) kaldes i daglig tale Pixel.  Hun er høretestet +/+ og med HD-status A.  Pixel er vores søde yngste tæve på 4½ år.  Hun har tidligere haft et kuld hvalpe, så hun har lidt erfaring med hvalpepasning.

 

16. december 2017: 2 uger til fødsel. Pixel har det stadigvæk fint og er slet ikke besværet. Nu skal hun bare have ormekur på mandag, og så er vi klar til at lade julefreden sænke sig og vente på nytår.

 

 

4. december 2017:  Pixel er jo ikke så elegant at se på mere.4 uger til fødsel.

  Nu kan man godt se, at maven fylder lidt mere.

 

3. december 2017:  Nu er vi ret sikre på, at Pixel venter hvalpe.  Selv om hun så småt er begyndt at gå over til hvalpemad, for at få mere næring til hvalpene, er hun blevet mere sulten, og i går gik hun for første gang en ekstra gang til køkkendøren for at fortælle, at hun burde have meere mad.  Maven er også begyndt at vokse. Det er ikke så nemt at vise på billeder; men vi forsøger at sætte et billede på her én af de kommende dage.

22. november 2017:
De første 2 uger efter parringen blev Pixel mere sulten, og hun blev lidt urolig og mærkelig. For eksempel sad hun ofte ret op og ned og sov. Nu er hun blevet lidt bedre til at sove; måske fordi hun ikke længere har noget der kunne ligne "morgenkvalme".  Disse reaktioner er helt som forventet, hvis tæven er drægtig.  De næste par uger vil der ikke rigtig være synlige tegn på drægtighed; men derefter kan vi begynde at studere maveomfanget og afgøre, om Pixel helt sikkert venter hvalpe.

30. oktober 2017:
Efter en lang togrejse på 2000 km til Gällivare, som er en svensk by, der ligger nord for polarcirklen, er Pixel blevet parret med en ung hanhund, Maddox, fra kennel Botnicus.  Hans stambogsnavn er Botnicus Fast And Furious. Han er en rigtig sød hund, og vi fik lejlighed til at hilse på flere familiemedlemmer, som alle var søde, rolige og meget imødekommende. Lina Nordmark, som har kennel Botnicus, tog sig også tid til at være turistguide for os i området.  Der kommer billeder af Maddox inden så længe. Se også mange billeder på vores facebook side.

20. oktober 2017:
Nu er Pixel allerede kommet i løbetid, og det betyder at hun skal parres omkring 1. november.  Om alt går vel bliver hvalpene så født omkring nytårsaften og er derfor rejseklare ca. 1. marts 2018.

2. oktober 2017
: Nu er vi kommet lidt tættere på Pixels løbetid. Det bliver formentlig på et tidspunkt mellem november og januar. Herefter skal vi regne med ca. 4½ måned, indtil hvalpene er rejseklare. Når løbetiden starter, har vi kun 10 dage, indtil vi skal være hos hanhunden. Vi har stadig 3 forskellige hanhunde i kikkerten, og da den ene bor nord for polarcirklen, skal vi i givet fald rejse med tog, og så er vi nødt til at planlægge det så godt som muligt på forhånd.

 

Hvalpenes stamtavle:

 

Botnicus Fast And Furious
HD: A, AA:0, BAER +/+
FICH, EE UCH, W-12, WW-14 (Verdensvinder)
Gracilis Masterpiece
FICH Dalmo's Head Hunter II
FICH, EECH, SECH, INTCH
Gracilis Higher Power
INTCH, NORDCH, NORDJUV11
Botnicus Crown Jewel

WJW08 (juniorverdensvinder), INTCH, NORDCH, EECH Jilloc's Sugerdaddy

INTCH, NORDCH, NORDVV15
Botnicus Attraction 
DKCH FRIHEDENS SZARINA
HD: A, BAER +/+
RUCH, ESCH, LTCH, LVCH, BALCH Udarny Blues S Nevskih Ostrovov NOCH, SECH Dalming's Hocus-Pocus
RUCH Esche Odna Volna S Nevskih Ostrovov
DKCH Frihedens Regina Royale SCH Spotborne Heaven Can Wait
DKCH Frihedens Prinsesse Pallas

indavlskoefficient 0 - beregnet ved 3 generationer

 

 

 

 

 

Læs mere om: Hvalpenes opvækst.  Klik her.

Vores e-mail:  jm@dalmatin.dk