P- KULD: HVALPE - 2007

  SE FOTOSIDEN KLIK her.

Foto opstillede klik

 

 

 

P- kuld - 2007:

Hvalpe efter:

Bell-A-Mir's Elegant Envoy og Danish Spots Ena Spotted Liberty

Stamtavle med 3 verdensvindere og 2 Crufts vindere

 

Verdensvinder 2006, Crufts vinder, NORDCH, SCH, NCH, DKCH, FINCH 

Bell-A-Mir's Elegant Envoy

 

I daglig tale kaldet Zacco.  Han er en meget vindende udstillingshund og en ualmindelig sød og glad hund til daglig.  Han er født i Viborg, men bor nu i Sverige hos Bo og Solveig Ivarsson..

 

HD-status:  A

BAER-test: +/+

Alle tænder.

Opdrætter:  Charlotte Linde Sørensen, Danmark

Ejere: Solveig Ivarsson (S), Helle Høie (N), Søren Jacobsen (DK)

 

Se mere om Zacco på:  www.solbos-kennel.just.nu og http://home.online.no/~spotnik/

 

 

 

Danish Spots Ena Spotted Liberty (cert)

 

I daglig tale kaldet Stribe.  Hun er en sund og rask lille charmetrold, som også klarer sig ganske godt på udstillinger.

 

 

HD-status:  A

BAER-test:  +/-

Alle tænder.

Mentaltestet.

Opdrætter:  Jens Ole Hansen, Danmark

Ejere:  Jens og Jette Mauritzen, Danmark

 

Se mere om Stribe: stribe.html

 

 

Stamtavle:  VV-06, CRUFTS  VINDER, NORDCH, SCH, NCH, FINCH Bell-A-Mir's Elegant  Envoy (Zacco)

MULTICH Spotnik's Viking Victory

MULTICH, VERDENSVINDER, Crufts vinder

Spotnik's Special Selection

CH Spotnik's Quick Quackery
CH Spotnik's Milkmaid
MULTICH Perdita's Kiss Me Better CH Dalmo's Educated Edgar
CH Perdita's Long Live love

Bell-A-Mir's Classy Cleopatra

MULTICH

Rocca Al Mare Congregare

T-Cart Unicus
MULTICH Skartofta's Clothilde
Bell-A-Mir's Babuska CH Amir
CH Comical's Bella Born By nellie

 

Stamtavle:  Danish Spots Ena Spotted Liberty (Stribe)

MULTICH Perdita's Inside Information T-Cart Unicus CH Elaridge Prince Rufus
CH T-Cart High Society
NCH Perdita's Key To Heaven CH Dalmo's Educated Edgar
CH Perdita's Long Live love
Frihedens Online

MULTICH , VERDENSVINDER

Jilloc's A Man In The Mirror

CH Rocca Al Mare Ad Jilloc's
NORDCH Ridotto's Zoe
Timanka's Danish Delight NORDCH T-Cart Quempas
CH Perdita's Let'em Talk

Læs mere om: Hvalpenes opvækst.  Klik her.

Vores e-mail:  jm@dalmatin.dk

 

 

HVALPEDAGBOG

 

12 maj 2007: Hvalpene vokser sig stadig større, og bliver mere frække. De er begyndt at drille Chili, og hun er begyndt at hente forskelligt legetøj til dem, men det er alt for stort og tungt til at de kan være med i legen. Hvalpene og især deres tænder er nu blevet så store, at de har revet i Stribe, så de nu er på kraftig fravænning.

Vi havde alle hvalpene ude i haven til en større foto seance og kontrol. Der var kun en der skilte sig lidt ud fra de andre ved at få vægten op på 2600 g. de åvrige vejer omkring 2300 g, hannerne lidt mere end tæverne. På de foto vi har taget i dag er alle hvalpene stillet op med et foto af hovedet og et fra siden. Disse foto er lagt ind på en særlig side foto opstillet, som kan nås ved at klikke her eller finde linket i toppen af denne side.

 

5 maj 2007: I går fik hvalpene for fårste gang rigtig mad, mens Stribe og Chili var ude at gå. Det så ud til at falde i deres smag, de var i hvert fald meget ivrige. Her i formiddag var enkelte af dem ude i haven for første gang, og lige nu er der fred efter de alle var ude på terrassen sammen med Jette. Det havde fået et bur ud, så de havde et sted hvor den kunne føle sig sikre.

Stribe synes tilsyneladende, at når vi nu er begyndt at fodre er det os der skal sørge for maden fremover, Hun er kun inde ved dem i korte perioder, og ofte går hun bare en inspektionsrunde, De får kun mælk i så korte perioder at vi har svært ved at opdage det; men hun mener i hvert fald selv at hun skal have ekstra mad, så her i morges da udnyttede hun at hun var alene i køkkenet til at stjæle Jettes rundstykke,

 

4 maj 2007:Vi har desværre ikke været flinke til at holde denne side opdateret, Det er ikke fordi der ikke er sket noget; men fordi det hele er gået planmæssigt, hvalpene vokser sig store, og fødekassen er blevet for lille, derfor er den nu udvidet. Den ekstra plads  blev udnyttet med det samme til nogle løbeture, og de er begyndt at lege mere med hinanden. Chili var inde i kassen, og det gav hende et problem, fordi hun genre ville tæt på hvalpene, men ikke for tæt, og lige pludselig var hun omringet af hvalpe som prøvede om det skulle være muligt at få lidt mælk fra en ny leverandør.

 

22 april 2007:hvalpene har nu fået øjne, og pletterne er ved at være tydelige, og de har lige fået klippet negle, så de ikke skal kradse Stribe alt for meget.

I går var Stribe alene hjemme med hvalpene mens Jens havde Chili med til mentalbeskrivelse. Hun skulle hele banen igennem med det nye uddannelseshold mentalbeskrivere.

 

20 APRIL2007: Hvalpene trives og har det fint, prikkerne er så småt ved at blive synlige, Video udsendelsen kiksede- Der har været mange udfald så derfor er der anskaffet nyt udstyr, som forhåbentlig er mere stabilt. Jens arbejdede hårdt på at få det til at virke, men var først klar omkring kl. 02.00.

Stribe kan nu komme med ud at gå tur, uden at turen skal afkortes, fordi hun skal hjem til hvalpene.

 

16. april 2007:  Forleden blev alle hvalpene undersøgt af dyrlægen, og under bemærkninger stor der for dem alle: "iab." 

Ved fødslen vejede de mellem 325 og 400 gram, og nu vejer de mellem 550 og 625 gram.

Stribe er nu knap så afvisende over for Chili. Chili kan nu få lov at gå forbi for at komme ud i haven, og må godt kigge ind i kasse til hvalpene.

 

11-april 2007: kl- 05.50 første hvalp fødes, kl. 06.20 er der født 3 hvalpe, alle sorte. Chili har pevet og pustet hele natten, som om det var hende der skulle føde. Sidste hvalp fødes kl. 14  I alt 4 tæve hvalpe og 4 han hvalpe.

 

9-april 2007: I går lykkedes det at få forbindelse, så vi nu kan sende direkte video. Der mangler stadig en del tilpasning, men det kommer nok. Vi har fået fødekasse og hvalperum klart, så her tilbringer vi nu en del af tiden om aftenen, så Stribe kan vænne sig til at være i hvalpekassen. Stribe er ikke blevet tyndere. Forleden mente Jette, at hun lignede et hængebugsvin med den tykke mave. Det virker som om hun samler kræfter. Jeg har netop været ude i køkkenet uden følgeskab af Stribe, ret usædvanligt.

 

31. marts 2007:  Stribe er nu blevet rigtig tyk og fin.  Hun har det godt,  men er blevet mere stille og rolig.  Chili synes endda, at hun er blevet for kedelig, så hun finder legesager frem for at få lidt fut i hende.  Lige nu ligger de begge og nyder varmen og solen, mens vi andre farer rundt for at få haven klar, inden hvalpene kommer; for efter den tid må den klare sig selv.  Da er det herefter kun hvalpene, der står på dagsordenen.  Jens arbejder i øvrigt på at sætte nogle videoklip på hjemmesiden eller opsætte et web-kamera, så vi kan lave direkte "udsendelse" med hvalpene;  men lad os nu se, om det lykkes.  Hvis der er nogen, der har forstand på den slags, hører vi gerne fra jer.

 

18.marts 2007:  Stribes mave er vokset en del i denne uge, og morgenkvalmen er nu afløst af en glubende appetit. , - og så er hun begyndt at smile meget til os om morgenen.

I torsdags fik vi også en dejlig nyhed, idet Zacco var blevet Crufts vinder i England på verdens største hundeudstilling.  Det er helt usædvanlig flot, idet det kun er sket en gang tidligere, at en ikke-engelsk hund har vundet denne titel.  Det var Zacco's bedstefar, Spotnik's Special Selection, som i øvrigt blev nr. 2 på Crufts.  Se billeder fra denne begivenhed på:  http://spotnik.hos.online.no 

 

11. marts 2007: I torsdags var vi hos dyrlægen, hvor Stribe blev scannet.  Stribe fik øje på scannerens skærmbillede, så hun kunne følge med i, hvad der foregik, - og der var livlig aktivitet.  Nu er vi helt sikre på, at hun venter hvalpe!

 

11. februar 2007:   Stribe er blevet parret 8.02.2007.  Da vi fik mistanke om, at Stribe var meget tættere på den rigtige parringsdag end forventet, måtte vi ændre planer og haste til Norge, hvor Zacco var på ferie hos Helle Høie indtil den 10. februar.  Hos Helle Høie havde vi og hundene så 3 luksus feriedage i eget gæstehus.  Med den nye parringsdato bliver forventet fødsel ca.12. april.

 

3. FEBRUAR 2007:  Stribe er kommet i løbetid, og vi regner med at rejse til Sverige i den kommende weekend for at parre Stribe med Zacco.

Forventet fødsel bliver derfor ca. 15. april, og hvalpene vil så være klar til at rejse hjemmefra ca. 10. juni.