Nyheder 2 halvår 2010 Nyheder 1. halvår 2010
Nyheder 2 halvår 2009 Nyheder 1. halvår 2009 Nyheder fra 2. halvår 2008 Nyheder fra 1. halvår 2008
Nyheder fra 2007 Nyheder fra  2006
Nyheder fra 2005 og tidligere  

Frihedens Prins Pallis og Frihedens Regina Royale

Samson og Sandy har deres egen hjemmeside:  http://lizzy.mono.net

Frihedens Romanza Royale
Zulu har sin egen hjemmeside:  www.zuluen.dk

DKCH Frihedens Prinsesse Pallas

Freja har sin egen hjemmeside: 

 http://dalmatiner.c-designet.dk

MULTICH Frihedens Prinsesse Phregne
Sally har sin egen hjemmeside:

http://trefalke.skysite.dk/

Rosa søger hundepension

 
Frihedens Royale Rosandra - Rosa.  Så har vi fået billeder af yndige Rosa på 15 måneder, som bor hos sin familie, Jette og Tom Juul Jensen, på Sjælland.  Læg mærke til hendes mørke øjne,  charmerende fregner på snuden og hendes fine, lange hals, som hun har arvet fra sin mor, Freja, og oldemor, Frihedens Online.
Rosa er et højt elsket familiemedlem, som nu for første gang i sit liv er nødt til at komme i hundepension, fordi hele familien skal på ferie i august.  Hvis nogen derfor kender en god pension, som I kan anbefale, vil vi meget gerne høre fra jer.


Sandy i Valby
   
Frihedens Regina Royale - Sandy og Lis tog den lange tur til Valby med os den 19. juni, og Lis viste som sædvanlig Sandy frem til UG.  De to så superflotte ud sammen, og det blev da også belønnet med en flot placering.  Vinder af juniorklasse med CK og nr. 4 blandt alle tæverne.  Certet blev vundet af en tæve fra åben klasse, lige for næsen af Sandy;  men det er jo også lidt svært at klare sig mod de voksne, når Sandy stadig er i yngste klasse.   Som sædvanlig holdt vi pause ved Storebælt på hjemturen og fik en velfortjent is.

Jens og Sandy legede med pind, og ved et lille uheld kom Sandy så langt ud, at hun ikke kunne bunde.  Hun blev lidt forskrækket, da poterne slap bunden;  men så begyndte hun straks at svømme.  Det var vist én af de allerførste gange, hvor det lykkedes at få hende til at svømme, så nu kan hun også det.    
Foto: Lis Andersen.Kato og Zulu på klubudstilling 2011


   
I weekenden 28.- 29.maj havde Kirsten, Anne Cathrine og jeg lejet et dejligt lille sommerhus nær udstillingspladsen ved Vig.  Der var ikke så langt til vandet;  men vi nåede aldrig derned p.g.a. et hårdt pakket program.
På billedet er det Kato - Frihedens Royal Ravindra - der spejder efter sin ejer, Kirsten Ottow.  
  Kato blev udstillet begge dage og opnåede hver gang EX3 med rigtig flotte, positive kritikker.  Om søndagen stod der "Hanhund af den nyeste type" i kritikken.  Gad vist, hvad det betyder.
Det allerbedste ved udstillingen om søndagen var dog, at Kato for første gang løb afslappet i trav i ringen det meste af tiden.  Det var virkelig en milepæl efter alle de timer, Kirsten har lagt i træningen!
Nu er så næste mål i sigte:  at gøre det én gang til.
I fremtiden vil det nye mål være at løbe i trav i ganske højt tempo, så dommeren kan se Katos flotte afskub i bevægelserne.
(På det midterste billede er det vinderen af klassen og senere BHK3, der står bag Kato.  Længst til højre er det Kato, som gør kur til Stribe, - uden held!) 

     
Zulu - Frihedens Romanza Royale - og Anne Cathrine var jo også en del af selskabet.  Under turen var bilen pakket til bristepunktet med 2 hunde, 3 mennesker, 2-3 bure og al muligt andet.
Zulu opførte sig i øvrigt eksemplarisk på hele turen;  men AC mente nu, at det skyldtes, at Zulu ikke var helt på toppen denne weekend.
På færgen gik det også fint.  En lille pige, som vist ikke helt var fortrolig med sprogets nuancer, råbte, da hun fik øje på Zulu:  "Se, den har striber!"
 
  Zulu var som sædvanlig smuk i ringen, og hun opnåede da også EX2 CK hos dommer, Jelena Kruus, om lørdagen, og EX3 hos Aase Jakobsen om søndagen, selv om hun på det seneste har haft lidt svært ved at holde huldet. (Foto: Kirsten Ottow)

AC havde i øvrigt fundet sine gamle præmiepenge frem og investeret  dem i lotteriet, og sandelig om ikke hun vandt et luksus stålbur, som hun netop havde overvejet at købe!
 
  Kato og Zulu hygger sig foran sommerhuset. (Foto: Kirsten Ottow)

AC får sikkert også tid til at sætte billeder på Zulus hjemmeside, så kig lige forbi på: www.zuluen.dk


 
Zulu har vundet sit andet cert.!

Frihedens Romanza Royale - Zulu - og Anne Cathrine havde taget den lange vej fra Ålborg til Hillerød-udstillingen den 8. maj for som den eneste at repræsentere kennel Friheden, og sandelig om ikke Zulu vandt sit andet cert. kun 13 måneder gammel!  I juniorklassen fik hun EX1 med CK, og i bedste tæve-klassen blev hun nr. 2, altså BTK2.  På bare 4 udstillinger i juniorklasse har Zulu altså vundet 2 cert. Super super Zulu!
Se også mere på Zulus egen hjemmeside:  www.zuluen.dk


     
Bedste tæveklassen er lige afsluttet.  Forrest Mette med Malou og lige bagved står AC og Zulu.  Den bageste er Spot Thymus Natural Selection, som er på vej ind i ringen til BIR-konkurrencen.  Vi var ikke selv med på udstillingen i Hillerød, så dagen blev tilbragt i spændt forventning om en god sms fra AC, - og den kom jo også!     Stolt Anne Cathrine og meget træt Zulu.
Tænkt, at de to er fuldstændig nybegyndere i "udstillingsfaget", - og så med sådan en start.
Gad vist, hvad de nu vil lave; for der skal nu gå næsten et helt år, før de to kan forsøge at vinde det sidste afgørende certifikat for forhåbentlig at blive dansk champion en dag.
  Velfortjent is og pause på den lange tur hjem til Ålborg. 
Fotograf på turen var Lasse Faarbæk, som ejer Zulu sammen med AC, alias Anne Cathrine Kragh Thomsen.
 
Næstved udstilling og påske 2011
   
Lis Andersen og Sandy - Frihedens Regina Royale - klarede sig rigtig godt i Næstved, hvor Sandy som eneste repræsentant for kennel Friheden blev EX1 CK og BTK4.  På udstillingen skulle vi være indendørs;  men alle havde vist ønsket sig, at vi kunne være ude i det dejlige vejr, hvor hundene som regel viser sig meget bedre.   På hjemturen fra Næstved holdt vi pause ved Storebælt, hvor Lis tog dette dejlige billede af Sandy.   Stribe på striber.  Stribe slapper af, mens Jens og Jette pukler i haven.


Kertemindeudstilling, 16.04.11
Sandy vinder cert.
Frihedens Regina Royale - Sandy - fik EX1 CK i juniorklasse, BTK3 og vandt sit første cert. på udstillingen i Kerteminde, kun 1 år gammel.  Sandy stod som en porcelænsfigur og løb glad og afslappet rundt i ringen; ja, hun havde sikkert taget et par runder ekstra, hvis hun havde fået lov.  Lis viste hende perfekt og muntrede hende rigtig godt op, så alt om falsk drægtighed var glemt.

   
En flot juniorklasse.  Nærmest kameraet står Lis og Sandy, i midten er Anne Cathrine og Zulu, og bagest er Michelle med Marque Marron's La Fleur Violette.  De tre har nu mødtes flere gange i klassen.  Læg i øvrigt mærke til, at Zulu og Sandy (som er dem, som vi lægger mærke til) helt naturligt stiller sig korrekt.  Zulu fik i øvrigt EX2 med CK og en udtalelse meget lig Sandys, så der var som sædvanlig ikke stor forskel i bedømmelsen af de 2.
Både Zulu og Sandy har nu hvert et cert, kun 1 år gamle!
  Lis og Sandy tager sig lige en slapper, inden de igen skal i ringen.    Kato opnåede også Excellent, og han fik en flot kritik;  men der var et enkelt ord, som Kirsten arbejder hårdt på at få fjernet.  I udtalelsen stod nemlig: glimtvis gode bevægelser, - og ordet "glimtvis" kan forhåbentlig snart udelades; for Katos bevægelser er flotte;  men de er ind til videre forbeholdt den nærmeste familie.  

Tønder-udstilling, 2.04.11
   
Frihedens Prinsesse Pallas - Freja - og Charlotte var igen med på udstilling, og klarede det så flot, at Freja blev 3. bedste tæve, trods lidt meget på sidebenene.  Freja plejer altid at være flot slank;  men her i vinter har hun taget på, så hun har været på en slankekur, som ikke helt er slut endnu.  Et par kilo mindre, så er hun fin igen.   Frihedens Regina Royale - Sandy - og Frihedens Romanza Royale - Zulu - var selvfølgelig også med.  Selv om de var lidt hængemulede p.g.a. nyligt overstået løbetid, fik de begge Excellent, og Sandy blev bedste junior.  Flot klaret ved en meget streng dommer, Erling Kjær, som kun gav 2 CK i alt uden for championklassen.   Frihedens Royale Ravindra - Kato synes tilsyneladende vældig godt om at blive underholdt;  men han mangler stadig at vise dommeren sine flotte bevægelser.  Det holder han skjult lidt endnu;  men det kommer.  Kirsten træner i hvert fald flittigt, og hans ringtrænere er vældig tilfredse med ham, så vi venter, og venter, og.........

Freja og Samson træner agility
   
Frihedens Prinsesse Pallas - Freja - er begyndt på agility-træning. Efter at hun i efteråret bestod en adgangsprøve med så flot resultat, at hun kunne springe en klasse over, kunne hun starte på agility her i foråret.  Det er en stor succes, og Freja er rigtig dygtig.  Hun nyder træningen og kan næsten ikke vente på, at Charlotte giver "startskuddet", så hun kan suse af sted.  Foto:  Ejer Thomas Boldsen.   Agilty-træning burde passe godt til dalmatinere;  men mærkeligt nok hører man sjældent om dalmatinere, som træner agility.  Måske er det fordi dalmatinere også kan være lidt dovne og magelige.  Mange tror, at dalmatinere skal have meget motion,  men det er ikke tilfældet.  Oplevelser og udfordringer for hjernen er meget vigtigere.  Foto: Ejer Thomas Boldsen.   Frihedens Prins Pallis - Samson - har fået sit eget agility-spring i haven, og det ser også ud til at være en succes.
Samson passerer springet i flot stil, - og endda med legepinden i munden.  Den kan ikke undværes.  Foto: Ejer Lis Andersen.

Vi ønsker alle hvalpe fra R-kuldet hjertelig tillykke med
1-års fødselsdagen, 27.marts!


Kato og Stribe

   
Frihedens Royal Ravindra - Kato - er rigtig god til at lege med sig selv.   Efter en tur i hundeskoven og masser af leg i haven er Kato blevet så træt, at selv denne ukomfortable hovedpude under sofabordet bruges.   Danish Spots Ena Spotted Liberty - Stribe - bruger også hovedpude, men af den mere komfortable slags.  Der ligger altid en pude i hundekurven, og den bliver flittigt brugt, så hunde har åbenbart også brug for at hovedet løftes lidt.Fodring af drægtige tæver
Der er åbenbart kommet nye anbefalinger i forbindelse med fodring af drægtige tæver.  Umiddelbart var de lidt overraskende for mig, så i den forløbne uge har nogle af de større foderfirmaer hjulpet med at belyse sagen, lige som DKK er blevet kontaktet.  Forhåbentlig vil de også have ulejlighed med at uddybe emnet.

Forårstid og ventetid
   
DKCH Frihedens Prinsesse Phregne - Sally - i fuld firspring ned ad vores indkørsel, mens hun og Silke og Erik'erne er på besøg..  En smule drægtighed kan ikke standse Sally, når hun får øje på Jens.  Få øjeblikke efter at dette billede er taget, sender hun Jens et kæmpe smil.  Det har vi også et billede at;  men det er vist mere sjældent end kønt.   Frihedens Romanza Royale - Zulu - har fundet en dejlig solskinsplet, nu hvor foråret meget langsomt er på vej.
Zulus første løbetid er i øvrigt nu veloverstået,11 måneder gammel.
  Frihedens Regina Royale - Sandy - nyder også de få solskinstimer;  men man kan nu godt se, at det stadig er koldt.
Sandy kom i sin første løbetid en uge efter Zulu, så nu er hun også blevet voksen.13. februar 2011
Frihedens Prinsesse Phregne parret med Ottopojan Önskar Lycka Till - se mere under afsnittet: Hvalpe
Frihedens Romanza Royale har vundet Cert.

 
Frihedens Romanza Royale - Zulu - har vundet cert. og er blevet BTK 3 på sin allerførste udstilling i juniorklasse i Fredericia.  Zulu blev flot fremvist af sin ejer, Anne Cathrine K. Thomsen.  Vi ønsker AC og Zulu hjertelig tillykke med resultatet.  Hvor er vi stolte af jer!
Se også Zulus egen hjemmeside: www.zuluen.dk


         
Frihedens Regina Royale - Sandy - i Fredericia.    Zulu og Sandy i deres første juniorklasse.    Frihedens Royal Ravindra - Kato - i sin første juniorklasse. 


Frejas smukke søn
     
Frihedens Royal Ravindra - Kato - er Frejas eneste søn;  men han ligner faktisk far, SCH Spotborne Heaven Can Wait, ganske meget.  Han er stadig kun 10 måneder gammel, og ikke længere overbygget.  Så nu begynder det rigtig at gå fremad, - forhåbentlig.  Også Kato og Kirsten træner stadig lydighed og ringtræning i vinterkulden.  Imponerende!  Foto: Lars Ottow.   Når Kato meget mod sin vilje bliver træt, sænker der sig en velsignet ro over hjemmet.   Det ser ud som forår;  men det er faktisk en kold januardag i Katos have.  Her er hans udsigtsplads, hvor han kan overskue hele nabolaget.Frejas 3 smukke døtre
DKCH Frihedens Prinsesse Pallas - Freja - blev sidste forår mor til R-kuldet med 7 hvalpe.  I efteråret bestod hun lydighedsprøve, så hun nu kan gå direkte til agility-klassen.  Hun har allerede snuset lidt til forhindringerne, og især tunnelen faldt i god smag.  Den kan for mange nybegyndere være én af de vanskeligste forhindringer;  men måske kommer det Freja lidt til gode nu, at vi havde opstillet en tunnel i haven, da hun og hendes søskende var hvalpe.  Den havde de i hvert fald meget glæde af dengang.  Fotograf og ejere:  Charlotte Larsen og Thomas Boldsen. 


   
Frihedens Romanza Royale - Zulu - deltog her i weekenden i et skue syd for Ålborg som forberedelse til årets første internationale udstilling i Fredericia om 3 uger.  Det var en lang dag for Zulu og ejere Anne Cathrine K. Thomsen og Lasse Faarbæk;  men det var bestemt umagen værd.  Zulu fik god træning og opførte sig så fint, at hun blev BIR og BIG1, - og så blev hun udtaget blandt de bedste juniorer i alle racer, men opnåede ikke en placering blandt de fire bedste.  Flot klaret, Zulu og Anne Cathrine! Se mere om Zulu på www.zuluen.dk   Frihedens Royale Renita - Zana - er lige i gang med at undersøge, om der er en bussemand i den sorte sæk, som ikke plejer at stå der.  Zana er endnu én af Freja's smukke døtre, som ligner hende usædvanlig meget. 
Zana er også et højt elsket familiemedlem og en glad og udadvendt junior, der elsker alle mennesker og hunde.
 
Foto og ejer:  Litta Munch Sørensen.
  Frihedens Regina Royale - Sandy - ligner både i kropsbygning og hoved Freja og sine to søstre rigtig meget.  Medejer Lis Andersen og Sandy er trods vinterkulden stadig flittige til at gå til lydighedstræning, og ringtræningen bliver også holdt vedlige, så Sandy er klar til Fredericia-udstillingen om 3 uger.

Selv om Freja får æren for disse 3 tøser, har de jo også en smuk og sød svensk far; nemlig: SCH Spotborne Heaven Can Wait, som måske især kan genkendes hos bror, Kato - Frihedens Royal Ravindra.
 
Stribe og Sandy
     
Danish Spots Ena Spotted Liberty 
Stribe - næsten 7 år.  Foto: Lis Andersen.
  Frihedens Regina Royale 
Sandy 9 mdr.  Foto: Lis Andersen.
 
  Sandy, Stribe og Jens samt en kiks,
som ses i profil på himlen.  Foto: Lis Andersen.


   
Stribe må egentlig ikke komme i sofaen;  men når bare hun har én pote på gulvet, og hun så samtidig distraherer Jens lidt, går det nok.    Sandy på 9 måneder har allerede fine muskler;  men hun træner dem også dagligt sammen med Samson.    Bedstemor Stribe og barnebarn Sandy. 


Zulus hjemmeside
Frihedens Romanza Royale
har nu også fået en rigtig flot hjemmeside med en adresse, der bare er nem at huske.
Nyd
Zulu www.zuluen.dk


Nytårsbilleder fra Achan
   
Frihedens Prins Pyrus - Achan - sender os lige et skævt nytårsmil.  Læg mærke til, at han har rynket læberne i venstre side.  Alle, der har prøvet at tage et billede af et dalmatiner-smil, ved hvor svært det er.  Mange, som ikke kender dalmatinerens smil, tror at hunden viser tænder og er aggressiv.  Det er den bestemt ikke.  Det er blot en måde at vise venlighed på.  Hunden vil med andre ord gerne gøre sit menneske glad.  Derfor smiler den ofte som hilsen til sin ejer;  men det kan også ske, at den smiler, når den har lavet noget galt. I fagsprog kalder man det et dæmpende signal.  Foto:  Ejer Else Marie Bollerup.   Achan slikker sig om munden, - måske fordi han har fået øje på fuglefoderbrættet.   Achan forsøger sig med foderbrættet;  men det er forsynet med en "kattesikring", så Achan må undvære i denne omgang.
Vores Stribe har også interesse for fuglefoder;  men det er især mejsekuglerne, som hun stjæler og æder med net og det hele, hvis ikke vi opdager det i tide.  Så er det med at holde øje med, hvad der kommer ud i den anden ende;  for det kan kræve operation, hvis det sætter sig fast i tarmene.


godt nytår 2011

Sandy - foto: Lis Andersen