Klubudstilling - bryllupsfest - fotosafari

På årets klubudstilling var Sally alene om at repræsentere kennel Friheden, og det gjorde hun rigtig flot trods hård konkurrence fra både danske, norske, svenske og tyske deltagere. Hun blev BTK 2, kun slået af klubudstillingens samlede vinder, Spotnik's Calling Card, som  er norsk og svensk champion, men desværre ikke dansk champion, så der blev ingen cert. til Sally i denne omgang trods den flotte placering.

Mens Sally og Erik var på klubudstilling, måtte Freja blive hjemme; for vi var til bryllup hos Charlotte og Steffen på Skarrildhus.  En herlig weekend!

Hvem skulle have troet, at afblomstrede mælkebøtter kan være så flotte.  Det er selvfølgelig Lis, der igen har været på fotosafari med Samson - Frihedens Prins Pallis.

 

Grundlovsdag

I dag var vi på besøg hos Lise Kjølby for at blive bidt lidt i af hendes søde hvalpe.

Vi prøvede at hjælpe med at fotografere nogle af hvalpene enkeltvis.  De var ikke alle lige samarbejdsvillige;  men et par af hannerne, der var rigtig lækre, tog Lise vist nogle gode billeder af.  Resultatet kan formentlig snart ses på hjemmesiden: www.dallise.dk.

- Og pludselig var de trætte........

 

 

Kr. Himmelfartsferien

 

Freja - Frihedens Prinsesse Pallas - har lige været en tur i kornmarken;  men det var der vist ingen, der så, vel...

Freja har i øvrigt lige fået sin HD-status. 

HD-status var et flot A.

Ved samme lejlighed blev en prøve sendt til et laboratorium i USA for at blive gentestet for Lemon, og en blodprøve blev sendt til Tyskland, så vi evt. kan bidrage til, at en gentest for døvhed bliver mulig i Danmark.

I Kr. Himmelfartsferien var vi en tur i Thyborøn, hvor vi fandt en stor gruppe sten med øjne ved Kystmuseet.  Chili, Stribe og Buffy er dog mere interesserede i Ingers kiks.  I Thyborøn mødte vi forresten Minnie, en 7 år gammel tæve fra kennel Lots of Spots.

Og så havde vi besøg af Pia og Stephan og Gucci. 

Stribe syntes helt sikkert, at det var alle tiders med det besøg.  Endelig én, som gider at løbe.

Så er ferien snart slut.  Sundhedsudvalgets årsberetning er lavet.  Køkkenhaven er plantet til med de sidste kål, majs, tomater og persille.  Ærterne er sået og hegnet inde for at beskytte mod duerne;  men der kommer nok til at mangle nogle ærter i rækkerne alligevel;  for Chili og Stribe, der ellers hader ærter i maden, gik lige bagefter Jens og spiste alle de ærter, de kunne nå, inden de blev dækket med jord.

 

 

Mentalbeskrivelse 17.maj 2009

 

Ved mentalbeskrivelsen, som blev afholdt på Sjælland denne gang, blev Sally - Frihedens Prinsesse Phregne - testet.  Hun er hermed den 5. fra kuldet, som er testet.  Som de øvrige i kuldet, viste Sally, at hun er meget glad for mennesker, hurtig kommer over en forskrækkelse og i det hele taget er en velafbalanceret og glad hund.  

Her er Sally og Erik på vej frem mod en farlig kedeldragt, som pludselig springer frem.

På et andet tidspunkt dukker 2 grimme spøgelser op.  Sally beder dem forsvinde;  men det vil de ikke, så hun får Erik til at hjælpe med at se, hvad de er for nogle mærkelige væsener.

Gudskelov.  Det er jo bare et menneske.  Herligt!

 

 

Endnu en udstilling med flotte resultater

Cert. (CAC) og res. CACIB til Frihedens Prinsesse Phregne!

 

På den internationale udstilling i Ålborg lykkedes det endnu engang.  Sally - Frihedens Prinsesse Phregne - vandt sit andet cert. på bare 14 dage! - Og som en sidegevinst fik hun også et reserve CACIB, som vist nok kan byttes til et rigtig CACIB.

Sally løb bare flot med lange, lange skridt og en fuldstændig stram og lige toplinie, - selv om det ikke helt kan ses på billedet.

Flot klaret, Sally og Erik, som vist havde weekendens hårdeste program, der i den korte version omfattede en halv-maraton (kun Erik) lørdag, en udstilling søndag, tilbage til København og start på arbejde kl. 23 søndag aften!  

Freja - Frihedens Prinsesse Pallas - var også med i Ålborg.  Hun fik EX2 efter Sally;  men det gjorde ikke så meget.  Det blev jo i familien, og det blev da også til BTK 4.

Jens sagde, at Freja også løb pænt;  men efter et par runder kunne jeg godt have ønsket mig et iltapparat ved ringsiden.  Med andre ord: det kneb med kondien.  Men nu er det tredie udstilling i træk uden et eneste bukkespring, så det går da fremad.

 

 

 

 

En flot weekend i Hedensted og Vejle, 18. og 19.04.2009

 

BIG 2 og 2 x BIR

 

Frihedens Prinsesse Phregne (Sally) - BIR og BIG 2!      Dommer:  Rajko Rotner, Slovenien

Ejere: Erik W. Olsen og Erik C. Larsen.

På DKKs nationale udstilling i Hedensted blev Sally Bedst i Racen efter at have løbet utallige runder i ringen.  Sally og Erik W. er vant til at løbe, så det var slet ikke noget problem for dem, og Sally løber jo bare superflot. Sally fik nu endelig sit første cert. efter at have vundet sin klasse mange gange sidste år.

Efter flere timers ventetid på at komme i store ring, var både Erik C. og Sally ved at være lidt døsige.  Sallys øjne blev i hvert fald smallere og smallere;  men da der blev kaldt til Store Ring, var Sally superklar igen.  Hun blev udtaget som én af de 4 bedste i gruppe 6.  Nr. 3 og 4 blev straks placeret;  men Sally og en Ridgeback skulle løbe om førstepladsen.

Erik W. viste hende superflot og proff. frem, men måtte alligevel overlade første pladsen til Ridgebacken.  Det var næsten som om speakeren og fotografen gjorde mere ud af Sally end vinderen; - måske fordi det er så sjældent, at en dalmatiner bliver placeret i Store Ring, - og endda på en anden plads.  Jeg vil tro, at det allerhøjest er sket 8 - 10 gange i de 20 år, vi har deltaget i udstillinger, at en dalmatiner overhovedet er blevet placeret i gruppekonkurrencen.  Da oldemor Chili var ung, blev hun i øvrigt BIG 4;  men det er jo mange år siden.

TILLYKKE - TILLYKKE til Sally og hendes familie!

Frihedens Prinsesse Pallas (Freja) - BIR!    Dommer:  Chris Pickup, England

Ejere: J. og J. Mauritzen, Thomas Boldsen og Charlotte Larsen.

Næste dag arrangerede Dansk Dalmatiner Klub udstilling i Vejle, hvor både Sally og Freja deltog, - og sandelig om ikke Freja blev BIR!

Heldigvis var denne dommer mere human, så vi slap for at løbe så meget som Sally havde gjort dagen før.  Freja skulle bare stå pænt i lang, lang tid, og det er hun faktisk god til.  Hun skulle bare stå og se på Jens, som sad ved ringsiden;  men på et tidspunkt fik hun øje på dommerens mand, som åbenbart havde samme slags tøj på som Jens.  Han forholdt sig jo ikke rolig,  men gik frem og tilbage langs ringsiden, da han ikke var klar over Frejas interesse.  Freja blev urolig;  men da hun igen fik øje på Jens, kunne hun igen stå flot.  At løbe uden at trække i snoren er ikke Frejas stærke side;  men det gik faktisk rigtig fint.

Sally blev for øvrigt nr. 2 i klassen.

 

Efter sådan en flot weekend er "tøserne" vist nr. 2 og 3 på top ti listen!

  

Også  et rigtig stort TILLYKKE til Freja og hendes familie!  Freja har nu 2 cert.

 

 

Kære Alle Prinser og Prinsesser

Hjertelig tillykke med de 2 år!

 

Dette dejlige påske - fødselsdags - billede af storbydalmatineren,

 Achan - Frihedens Prins Pyrus - på påskeferie i vestjylland

har vi fået fra Else Marie Bollerup i dagens anledning.

 

 

Den daglige rutine hos Kennel Friheden

Hver aften starter Chili i den mest attraktive kurv nær sofaen.

Så begynder Stribe at charme sig ind hos Chili.

Men Chili er helt uimodtagelig over for charme.  Hun skælder ud.

Stribe forsøger at distrahere Chili.

Og trick'et lykkes hver gang.  Stribe erobrer kurven.

Og Chili må nøjes med læderkurven, der faktisk er meget bedre, fordi den er lige ved radiatoren, og madrassen er hævet lidt fra gulvet.  Det er meget bedre for Chili's gamle ben.

 

Udstilling i Fredericia 15. februar 2009

 

Så er årets første udstilling veloverstået, igen med et flot resultat.  Det plejer at være Freja, som underholder;  men denne gang var det nu Sally, som lige ville hoppe lidt.

Sidste år fik vi ikke Sallys fine EX1 fra Næstved med, så den kommer også lige her.

 

Dato

Placering

Navn

Ejer

15. februar 2009

Bedste mellemklassetæve, EX1

Frihedens Prinsesse Pallas - Freja

J. Mauritzen, T. Boldsen, C. Larsen

 

3. mellemklassetæve, EX3

Frihedens Prinsesse Phregne - Sally

Erik W. Olsen og Erik C. Larsen

29. november 2008 Bedste mellemklassetæve, EX1 Frihedens Prinsesse Phregne - Sally Erik W. Olsen og Erik C. Larsen

 

 

Lis har igen sendt superflotte billeder af Samson - Frihedens Prins Pallis.  Nederst til højre er det Stribe, som har fået sin sag for med Samson efter sig.

 

Samson - Frihedens Prins Pallas - fotograferet af Lis i november 2008.  Samson er nu også ved at få flotte muskler og bredde i kroppen.

 

Stribe og Achan - Frihedens Prins Pyrus - tumler i haven i sommeren 2008.  Achan har i løbet af efteråret fået rigtig voksen-facon med flotte muskler.

 

Thomas og Freja - Frihedens Prinsesse Pallas - på udflugt til Himmelbjerget og hjemme i haven i september 2008